Liepkalnis žada nustebinti: atidarymui reikia tik trupučio šalčio | KaunoDiena.lt

LIEPKALNIS ŽADA NUSTEBINTI: ATIDARYMUI REIKIA TIK TRUPUČIO ŠALČIO

  • 0

Ištisi metai darbo, Latvijos patirtis ir 4 milijonai litų investicijų – sostinės slidinėtojų jau pamėgtas Liepkalnio žiemos centras šį sezoną žada kaip reikiant nustebinti kokybe. Ištisus metus intensyviai ruošęsi, pirkę įrangą ir statę trasas, kalno šeimininkai sezoną pasiruošę pradėti vos paspaudus pirmajam šaltukui. Slidinėjimo kelionių organizatorius „Hi Mountains“ nuvyko pakalbinti Liepkalnio atstovų ir dalinasi atsakymais iš pirmų lūpų: kada, kiek ir ko šiemet laukia žiemos sporto mėgėjų.

Sniegą garantuos dešimt patrankų

Liepkalnio darbui nebūtinos sniego pūgos ar naujas ledynmetis. Užtenka, kad temperatūra nukristų iki -3 ºC – esant tokiai temperatūrai sniego patrankos jau gali gaminti dirbtinį sniegą. Šiemet tuo rūpinsis net 10 sniego patrankų, naujai įrengtas didelis vandens rezervuaras ir nauja siurblinė. Ši galinga vandens ir elektros sistema užtikrins visų sniego patrankų darbą ir garantuos, kad sniegas trasose būtų kokybiškas ir pagamintas laiku.

Pagaminto ir natūralaus sniego priežiūrai įsigytos keturios sniego stumdymo mašinos. Trys iš jų aptarnaus trasas, o vienas bus skirtas specialiai sniego parkui formuoti. Paruoštose trasose bus galima slidinėti esant ir teigiamai temperatūrai (5-10 ºC), nes mažiausias būtinas sniego dangos storis turi būti 30 centimetrų, tad sniegas greit netirps, o sezonas galės tęstis net ir gilyn į pavasarį. Vienintelė stichija, galinti pakenkti sniego dangai, yra lietus, nes jis greitai tirpdo sniegą.

Daugiau trasų, į kurias kels nauji keltuvai

Iš viso Liepkalnyje šį sezoną veiks 10 trasų, iš kurių dvi – visiškai naujos, o likusios atnaujintos ir patobulintos. Jos suskirstytos pagal sudėtingumo lygį, kad sau tinkamą maršrutą rastų kiekvienas nuo pradinuko iki veterano. Viena žalia trasa, skirta pradedantiesiems, keturios mėlynos – vidutiniokams, trys raudonos – pažengusiems ir viena juoda – patyrusiems slidinėtojams. Į jas iš viso kels devyni keltuvai – du skirti vaikams, du jau pažįstami krėsliniai ir penki visiškai nauji bugeliniai keltuvai.

Sniego parkas – didesnis ir geresnis

Atsidarius pagrindinėms trasoms, Liepkalnio žiemos centras ketina pilnu pajėgumu imasi ir sniego parko – didžiausio snieglentininkų džiaugsmo. Jis šį sezoną bus ne tik didesnis, bet ir turės apie dvidešimt įvairaus sudėtingumo figūrų, o jo priežiūrai įsigytas papildomas retrakas „Parkbully“.

Saugumu ir patogumu pasirūpinta

Jau dabar žiemos centre saugumui skirtas didelis dėmesys – įrengtos penkios stacionarios apsauginių tinklų linijos bei apsauginiai čiužiniai.Esant poreikiui, apsaugų bus statoma ir daugiau. Taip pat visi norintys galės mokytis ir tobulinti įgūdžius naujoje Liepkalnio slidinėjimo mokykloje, kurioje dirbs profesionalūs instruktoriai. Lankytojų lauks ir ženkliai praplėstas inventoriaus nuomos punktas, kuriame didžioji dalis įrangos bus nauja – iš viso apie 300 slidžių porų bei 200 snieglenčių, kurių dalis pritaikyta specialiai vaikams.

Kalno šeimininkų teigimu, investuota ir į modernią apšvietimo sistemą, kuri darbo laiką prailgins iki 22-24 valandos, o naujai įrengtos garso sistemos, kurios dėka muzika kasdien skambės ant viso kalno. Taip pat nebus problemų ne tik atvykti automobiliu, nes vietos stovėjimo aikštelėje dabar daugiau, bet ir su juo išvykti, nes dalis aikštelės padengta skalda.

Liepkalnio žiemos centrą prižiūrinti bendra Lietuvos ir Latvijos įmonė UAB „Trade state“ į jį per šiuos metus iš viso investavo apie 4 mln. Lt. Įžengę į Lietuvą su didžiausių Latvijos kalnų slidinėjimo centrų „Milzkalns“ ir „Riekstukalns“ patirtimi, jie turi didelių siekių – paversti Liepkalnį žiemos sporto entuziastų bei vasaros pramogų (apie jas informacijos žadama vėliau) ištroškusių vilniečių ir miesto svečių traukos centru.

Bendra Lietuvos ir Latvijos įmonė UAB „Trade state" į Liepkalnį įžengė su didžiausių Latvijos kalnų slidinėjimo centrų „Milzkalns" (www.milzkalns.lv) ir „Riekstukalns" (www.riekstukalns.lv).

GALERIJA

  • Liepkalnis žada nustebinti: atidarymui reikia tik trupučio šalčio
  • Liepkalnis žada nustebinti: atidarymui reikia tik trupučio šalčio
Liepkalnio žiemos centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS