STT – lyg vestuvių muzikantai | KaunoDiena.lt

STT – LYG VESTUVIŲ MUZIKANTAI

Eligijų Masiulį su kompaniją išteisinusius teisėjus jau spėjo prakeikti kas tik netingėjo: nuo namų šeimininkių iki visuomenės nuomonių lyderių. Net iš solidžių veikėjų pasipylė replikos apie įteisintą korupciją, o socialiniuose tinkluose vyko tikri linčo teismai. Bjauriausia, kad į juos įsijungė ir kai kurie teisininkai, pasvajojantys apie politinę karjerą.

Bet čia sustokime. Ir aš netikiu E.Masiulio pateikta paskolos versija, ir taip – visa ši istorija dvokia politine korupcija.

Tačiau man, skirtingai nei teisėjams, nereikia vadovautis surinktais įrodymais. Pakanka emocijų, o štai teisėjams tai tabu. Jie priversti analizuoti tik Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) surinktus įrodymus, o jie, švelniai tariant, tuščiaviduriai.

„Šioje byloje pinigų priėmimo ir perdavimo faktą buvo bandoma, paprastai pasakysiu, pritempti prie asmenų buvusių pokalbių, susitikimų praeityje“, – Žinių radijo eteryje atvirai pareiškė Vilniaus apygardos teismo teisėja Jurgita Kolyčienė. Ji viena iš trijų teisėjų, priėmusi išteisinamąjį nuosprendį.

Ir iš tiesų, kodėl STT agentai užfiksavę pinigų perdavimo faktą ir pažymėję banknotus, jau po poros dienų atsibeldė į E.Masiulio namus, nelaukę, kol pastarasis juos panaudos nelegaliai partijos veiklai ar etc.? Man kyla tik vienas atsakymas. Delsti nebuvo negalima, nes artėjo rinkimai, o E.Masiulio reitingai buvo pernelyg aukšti.

Tai ne pirmas kartas, kai kyla įtarimų, kad STT agentai pritempinėja bylas. Tik dabar tai aiškiai įvardijo ne žurnalistai, o teisėja. Kada laukti tarnybos reformos, vado nušalinimo ir etc.? Deja, apie tai niekas net burnos nepraveria.

Seimo nariams geriau postringauti apie aklus teisėjus, nes juk kalbėdamas apie STT juodąsias paslaptis, žiūrėk, dar ir pats atsidursi teisiamųjų suole.

Jau senokai STT agentai jaučiasi nebaudžiami, net paviešinus įrašą, kaip pareigūnas tvarko privataus verslo reikalus, įtarimų sulaukia tai padarę advokatai, o pats herojus gali toliau drąsiai „spręsti klausimus“ ir kurpti kitas bylas.

Baisu, bet netikiu, kad kažkas pasikeis. STT agentai toliau, kaip nevykę vestuvių muzikantai, garsiai rėks apie pradedamas bylas, kurios po keletos metų tyliai subliūkš.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Durnių laivas

Kyšio faktas neginčijamas ir jokios pavėluotai sudarytos paskolos sutartys kelia tik juoką. O teisėjų reikalavimas įrodyti kur kyšio pinigai būtų buvę panaudoti - pasityčiojimas iš teisės. Kyšiai beveik visada būna avansiniai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS