Vegetaciniai kanceliarijų ypatumai | KaunoDiena.lt

VEGETACINIAI KANCELIARIJŲ YPATUMAI

Politinės konjunktūros gyventojai jau galanda kirvius, kalavijus aštrius. Prasideda mirtina kova dėl išlikimo. Dėl šiltų vietų ir įmitimo atspindžio veidrodyje. Kitąmet – treji rinkimai, kuriuos norėtų laimėti kiekvienas šakniagumbis. Tačiau rinkėjams tai visai neaktualu, nes tautoje įsigalėjo rezignacija, ironija ir nusivylimas. Štai praėjusią savaitę anonimas komentaruose rėžė: „Matėme visko, kas gali nutikti durnių laive, todėl žmonėms jau vienodai, kas jam vadovaus.“

Čia iškart pasigirs partinių artimųjų aimanos: „tai Kremliaus balsas“, „taip neigiama valstybė“, „priešai puola“.

Tik kas gi kaltas, kad tauta nusivylė valdžios artojais, kad regi kovą ne už žmonių interesus, o už subinės šilumą perteklinių etatų foteliukuose? Iš tiesų, ką veikia toji mūsų valdžia, kuri taip trokšta ne priekaištų, o šlovės?

Šiaip tai net koktu vardinti. Pvz., kam Švietimo ministerijai reikia 182 darbuotojų, jei švietimo reikalams yra priveista daugybė dubliuojančių kanceliarijų, iš kurių tik vienoje įdarbinta dar 160 fizionomijų?

Tai kas čia vyksta? O vyksta nuolatinis biurokratinio „gėrio“ kūrimas ir visuomenėje dėl to vis kylančių gaisrų gesinimas.

Gal būtų galima šiek tiek pateisinti šiuos skaičius, jei paprastus mokytojus tenkintų bendra situacija. Tačiau Raudonosios knygos pedagogai streikuoja. Streikuoti nori ir medikai, kurie taip pat nyksta grupėmis. Apie streiką kalba ir nepatenkinti pareigūnai, pirštu bedantys į vadovybės saugotojus, ne taip seniai biudžeto milijonais pasigerinusius sau darbo sąlygas.

Tai kas čia vyksta? O vyksta nuolatinis biurokratinio „gėrio“ kūrimas ir visuomenėje dėl to vis kylančių gaisrų gesinimas. Vyksta plepalų ir pažadų žarstymas, pasirašant partinius įsipareigojimus, skirtus makaronams kabinti.

Kitaip tariant, šalies valdymo erzelyne vyrauja sporadinė taktika be strategijos. Bereikšmis procesas be rezultatų. Ir degradavusi vegetatyvinė politika, kurioje dauginasi ne asmenybės, o degeneratai.

P. S. Kada politikoje užderės tų, kurie realiai gali kurti gėrį žmonėms? Ir ne tik sostinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To hmmm

Kaune viskas gerai, geriau pasižiūrėk, kas Vilniuj vyksta, paskendom visai kliedesiuose ir nesąmonėse.

hmm

Sutinkame, ypač Kaune - degradavusi vegetatyvinė politika, kurioje dauginasi ne asmenybės, o degeneratai/ prichvatizatoriai ir kyšininkai.

Cha cha cha

"Kada politikoje užderės tų, kurie realiai gali kurti gėrį žmonėms?" ................Neuždavinėk kvailų klausimų, Sauliau. Ir taip visiems aišku, kad greitai - kai tik Ramūnas grąžins žmonėms užgrobtas žemes, o Agnieška taps balerina. Tam Ramūnas baigia ruošti dokumentus, o Agnieška intensyviai treniruojasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS