Šiaulių meras STT prašo tirti tarybos narių veiklą | KaunoDiena.lt

ŠIAULIŲ MERAS STT PRAŠO TIRTI TARYBOS NARIŲ VEIKLĄ

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas antradienį pranešė kreipęsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl galbūt neskaidrios kai kurių savivaldybės tarybos narių veiklos.

Meras teigia sekmadienį per socialinius tinklus gavęs garso įrašą, kaip trys tarybos nariai kalba apie galbūt neteisėtus veiksmus. Jį atsiuntė kitas Šiaulių tarybos narys.

A.Visocko duomenimis, sekmadienį vykusiame pokalbyje dalyvavo buvęs meras „tvarkietis“ Alfredas Lankauskas, buvęs meras socialdemokratas Justinas Sartauskas ir judėjimo „Už Šiaulius“ frakcijos seniūnas Denis Michalenko.

Šiaulių miesto savivaldybės paskelbtame pranešime teigiama, kad įraše užfiksuota, kaip tarybos nariai aptaria, jog A.Lankauskas už tariamus mokslinius tyrimus pasiims atlyginimą ir jį atiduos politinei veiklai finansuoti.

Esu medžiojamas meras ir nenoriu būti apkaltintas, kad iš tarybos nario gavau įrašą ir nieko nedariau.

„Girdėti jų balsai, pagrindinis kalbėtojas yra A.Lankauskas, kiti asmenys girdi, pritaria, o paskui tas pokalbis pereina, kaip jie darys kitos dienos spaudos konferenciją“, – BNS sakė A.Visockas.

Anot mero, jo turimas įrašas labai trumpas, tai rodo, kad jis ne visas. A.Visocko teigimu, visas aplinkybes ir turės išsiaiškinti STT.

„Esu medžiojamas meras ir nenoriu būti apkaltintas, kad iš tarybos nario gavau įrašą ir nieko nedariau“, – tvirtino jis.

Miesto vadovas sakė nežinąs, ar gali viešinti turimą įrašą.

„Jeigu žinočiau, kad jis gali būti laisvai viešinamas, jau būčiau taip padaręs“, – teigė A.Visockas.

Tuo metu Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariai D.Michalenko, J.Sartauskas ir A.Lankauskas antradienį pranešė, kad gindami savo garbę bei orumą, dalykinę reputaciją, dėl A.Visocko teiginių kreipsis į prokuratūrą.

„Suprantame mero įtampą desperatiškai kovojant dėl politinės įtakos, tačiau šiuo atveju jis peržengė visas ribas. Mūsų adresu išsakytas kaltinimas, esą ketiname panaudoti galimai nusikalstamu būdu įgytas Šiaulių miesto savivaldybės ir Šiaulių universiteto lėšas „politinės veiklos finansavimui“, yra laužtas iš piršto. Paprastai tariant – melas ir šmeižtas. Už tokius veiksmus A.Visockas turėtų atsakyti baudžiamąja tvarka“, – teigia tarybos nariai.

Jie tvirtina apie Šiaulių universiteto ateitį, viziją ir perspektyvas, finansavimo galimybes, tarp jų ir iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto, diskutuojama nuolatos.

„Natūralu, mums rūpi universiteto ateitis, mes norime, kad jis išliktų, gyvuotų ir stiprėtų. Tačiau nė viename pokalbyje nebuvo net užuominų apie kokias nors machinacijas ar neteisėtus veiksmus. Universitetui skirtų lėšų „pasisavinimas“ jokia forma, nė vienam tarybos nariui, nėra įmanomas ne tik praktiškai, bet net ir teoriškai“, – pabrėžė A.Lankauskas.

Šiauliuose nuo pernai rudens tęsiasi politinė krizė, kai buvo suformuota nauja valdančioji dauguma. Ją sudarė iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš buvusios daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31. Jų reikalavimu iš pareigų atleisti vicemeras Domas Griškevičius ir administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Po to į Šiaulių mero A.Visocko formuojamą koaliciją perėjus dviem „darbietėms“ meras buvo įgijęs minimalią daugumą taryboje. Tačiau pasikeitus vienai tarybos nariai, šios daugumos nebeliko.

Praėjusią savaitę per tarybos posėdį pranešta apie naują daugumą. Šįkart į koaliciją susibūrė keturi socialdemokratai, du „tvarkiečiai“, keturi liberalai, du Lietuvos liaudies partijos atstovai ir keturi visuomeninio komiteto „Už Šiaulius“ atstovai.

Dėl nesutarimų suskilo ir iki šiol bendra buvusi Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

Tarybai jau antras mėnuo nepavyksta paskirti naujo vicemero ir administracijos direktoriaus, dėl to kyla grėsmė mieste įvesti tiesioginį valdymą ir surengti pirmalaikius savivaldos rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

kitaip ir negalejo buti juk ten sava chebra tie patys soc.draugeliai... Ir kol valdzioje sedes tie patys kom korupcienieriai tol gero nelauk...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS