Puiki šventė! | KaunoDiena.lt

PUIKI ŠVENTĖ!

Ką tik per Lietuvą praūžė Moksleivių dainų šventė. Nepaisant kelių šaukštų deguto, renginys iš tiesų buvo įspūdingas.

Dainų šventės – reikšminga Lietuvos tapatybės dalis. Tai vienas įspūdingiausių renginių mūsų šalyje, kuriuo drąsiai galime didžiuotis visame pasaulyje. Galbūt ir nesame ta šalis, kuri galėtų surengti olimpines žaidynes, tačiau mūsų dainų šventės – ne mažiau įspūdingos.

Šimtai choristų, šokėjų, muzikantų iš visos Lietuvos – nuo Klaipėdos iki Vilniaus, nuo Biržų iki Lazdijų – jų mokytojai ir kiti šventės rengėjai nenuilstamai plušo, kad renginys būtų kuo geresnis. Ačiū jiems, nes šių metų šventė tikrai nenuvylė.

Renginys po renginio – dainų, šokių, ansamblių ir kt. vakarai. Ir vienas už kitą geresni. Džiugu – kasmet ši šventė tampa vis įspūdingesnė.

Dainų šventės – puikus laisvalaikio praleidimo būdas: smagu matyti jaunuolius, kurie šoka ir dainuoja, o ne veltui leidžia laiką. Gera matyti, kad jiems pasididžiavimą kelia tautiniai drabužiai, muzika ir šokiai. Dar svarbiau – jie neabejingi savo valstybei. Tenka apgailestauti tik dėl to, kad žiūrovų į renginius susirinko mažai. Kita vertus, tie, kurie atėjo, klausėsi, viską matė, įspūdžių tikrai ilgai nepamirš...

Labai norėtųsi, kad ateityje drauge su mumis Dainų šventėse dalyvautų ir mūsų broliai latviai. Esame artimiausi giminės, tačiau pernelyg nutolę. O juk tiek daug dalykų mus jungia. Galėtų prisijungti ir mūsų pusbroliai estai. Visi, kurie tik nori.

Pabaigoje norėtųsi padėkoti visiems, kurie rengė šią šventę ir dalyvavo išties įspūdingame renginyje: dalyviams, kurie nepabūgo nei lietaus, nei vėjo, nei kartais varginančių repeticijų: chorų, ansamblių vadovams, dirigentams, choreografams ir daugeliui kitų, kurie rūpinosi šventės programa, organizatoriams, kurie rūpinosi šventės dalyviais, ir, žinoma, žiūrovams, kurie atėjo ir nepagailėjo aplodismentų...

Žodžiu, visiems, kurie ir vėl Dainų šventę pavertė įspūdingu reginiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

puiki

puiki buvo šventė, ačiū organizatoriams.

Įdomu

Kam atstovauja šis Kremliaus gaidelis? Kieno vardu ir kas įgaliojo jį reikšti padėką moksleivių dainų šventės dalyviams ir organizatoriams? Valstybė? Miestas? Ar ...

Nuvylė

Keista, kad šitas nepasiūlė į Dainų šventę pakviesti Aleksandrovo dainų ir šokių bandą. JUk jie tokie mandagūs, tokie draugiški.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS