Profesorių neramina išaugęs naujų viruso atvejų skaičius: tai gali keisti situaciją | KaunoDiena.lt

PROFESORIŲ NERAMINA IŠAUGĘS NAUJŲ VIRUSO ATVEJŲ SKAIČIUS: TAI GALI KEISTI SITUACIJĄ

  • 39

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius feisbuko paskyroje dalijasi pastebėjimais apie COVID-19 krizę. Profesorių neramina per pastarąją parą šoktelėjęs naujų koronaviruso atvejų skaičius.

„Pandemijos pasaulyje palyginimas. Tikrasis pandemijos mastas, didesnis negu kovo mėnesio „banga“, šiuo metu stebimas Vidurinės Azijos šalyse, JAV, Brazilijoje, Izraelyje. Tai vidutiniškai 200 atvejų 1 milijonui gyventojų kiekvieną dieną. Tokį rodiklį Europoje pavasaryje buvo pasiekusi Ispanija, Italijos rodikliai retai viršijo 100 atvejų per parą 1 milijonui gyventojų. Tuo tarpu daugelyje Europos Sąjungos šalių pandemijos rodikliai šiuo metu išlieka patenkinami“, – statistiką komentuoja profesorius.

Šios dienos naujų židinių ir atvejų skaičius gali keisti šią tendenciją, per artimiausias dvi savaites pamatysime.

V. Kasiulevičius pastebi, kad Lietuva iki šiol pasižymėjo situacijos stabilumu, tačiau ši tendencija gali greitai pasikeisti. „Kai kuriose ES šalyse situacija pastarąjį mėnesį pablogėjo (Rumunija, Bulgarija, Kroatija ir pastarąsias savaites Ispanija), nors tai ir nepalyginama su JAV. Visgi Europoje yra šalių, kurios lieka stabilios (Vokietija, Italija, Suomija, Norvegija, Airija, Vengrija). Lietuva taip pat iki šiol pasižymėjo situacijos stabilumu. Šios dienos naujų židinių ir atvejų skaičius gali keisti šią tendenciją, per artimiausias dvi savaites pamatysime“, – teigia V. Kasiulevičius.

„Facebook“ nuotr.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 17 naujų koronaviruso atvejų. Koronavirusas šalyje iš viso nustatytas 1932 žmonėms, tebeserga 240 asmenų, 1600 – pasveiko, 66 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dar 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Du iš naujausių COVID-19 atvejų – įvežtiniai (iš Švedijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų), dešimt atvejų susiję su protrūkiais: dviem šeiminiais, Salininkų šventės, „Hegelmann Transporte“ įmonės. Trijų pavienių atvejų užsikrėtimo aplinkybės aiškios, o trijų dar aiškinamasi.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruotas 71 įvežtinis atvejis. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos liepos 19 d. 10 val. duomenimis, per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 1562. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 481553 (iš jų – 135245 iš mobilių punktų)

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, Vytautas Kasiulevičius, viruso plitimas
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Profesoriau

Kuo daugiau puliuoji apie ta virusa, tuo maziau norisi uz tave balsuoti.Nepamirsk antsnukio uzsideti konsultuodamas pacienta telefonu ir pasiimti 200 £ papildimai atostogoms.

Mano nuomone tokia

Kasiulevičius? Apmokėtas masonžydis propagandai skleisti? :D Kiek moka už propagandos skleidimą? Gal tapsit miliejonieriumi? :D Gal daugiau darbo negaunate jokio ?

o'Žys \\\\\.../////

Neduok Dieve jei tas 'profesorius' dasiknistų iki lovio ir taptų 'sveikatos' ministeriu,ko jis ir siekia, tai ką jis prognozavo dėl 'pindemijos' gegužės mėn.2.000 lavonų Lietuvoje,tai jam ministraujant planą,jis viršytų trigubai.---"Balsuokim" už lovio siekėją kaciulevičių,būsim jauni amžinai,juodam maiše.Gydyk Grybę,nes paakyse baisūs kapšai,ką tu jai tenai padarei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS